PAMPELIŠKY JSOU ŽLUTÉ KRÁSKY PLNÉ VITAMÍNŮ

PAMPELIŠKY JSOU ŽLUTÉ KRÁSKY PLNÉ VITAMÍNŮ

Blíží se doba, kdy se louky rozzáří křiklavě žlutými květy pampelišek. Pro někoho jsou pampelišky nepříjemným plevelem, děti z nich pletou věnečky a pouští po vodě, my si z nich můžeme připravit například zdravý elixír v podobě pampeliškové sirupu či medu. A proč pampelišky? V čem tkví jejich zázračná síla?

Autor

Více
GRILOVACÍ MARINÁDY A OMÁČKY – JAK NA NĚ

GRILOVACÍ MARINÁDY A OMÁČKY – JAK NA NĚ

Grilování se neobejde bez skvělé grilovací omáčky a marinády! Překvapte své přátelé a vyrobte si vlastní! Grilovací omáčky že supermarketů mají své klady i zápory. Jsou rychle po ruce, ale bohužel plné složek, které bychom si do nich doma určitě nedali. I když omáčky nejsou sladkosti, obsahují velké množství cukru a sladidel.

NEOBVYKLÉ CITRUSY. VÍTE, KTERÝM SI MŮŽETE VYČISTIT ZUBY?

NEOBVYKLÉ CITRUSY. VÍTE, KTERÝM SI MŮŽETE VYČISTIT ZUBY?

 

Kdo z Vás pije vodu s citronem nebo pomerančový džus? Černý čaj s citrónem je první věc, která nás napadne, když se necítíme zdravě. Citrón, mandarinka, pomeranč a samozřejmě limeta do mojita. Žluté a oranžové koule září v supermarketu jako malá sluníčka a hlavně nám dodávají radost, energii a zdraví. Znáte ale více druhů citrusů?

ÚSPĚŠNÉ GRILOVÁNÍ MÁ SVÉ ZÁSADY

ÚSPĚŠNÉ GRILOVÁNÍ MÁ SVÉ ZÁSADY

 

Sice je začátek jara, ale s prodlužujícími se dny se pomalu ale jistě blíží období, kdy budeme trávit hodně času na zahradě.  Období, které mám osobně moc ráda. Sejdeme se s rodinou či přáteli na zahradě u krbu, ugrilujeme nějakou tu dobrotu, popijeme víno či chlazené pivo, společně se bavíme…

Autor

Více
VOŇAVÁ ČOKOLÁDA – CO VŠECHNO DOKÁŽE?

VOŇAVÁ ČOKOLÁDA – CO VŠECHNO DOKÁŽE?

 

Víte, jaký svátek se slaví 13. září? Pokud jste milovníci sladkého, určitě ano. V tento den se totiž slaví mezinárodní svátek čokolády, kde můžete vzdát poctu této sladkosti. Čokoládové pralinky a bonbony, tabulky čokolády nebo tyčinky nás totiž doprovází už od dětství.

JEDLÉ KVĚTY ANEB KRÁSA NA TALÍŘI

JEDLÉ KVĚTY ANEB KRÁSA NA TALÍŘI

 

Už jste někdy jedli květy orchideje, fuchsie nebo karafiátů? Květiny jsou součásti našich bytů, domů a zahrádek. Víte ale, že je můžete servírovat k nedělnímu obědu? Stále častěji se přidávají do receptů a zdobí hotové pokrmy, jelikož mají originální chuť, a navíc výborně vypadají. Je to možná zvláštní v 21. století konzumovat květiny, ale proč si nedopřát louku na talíři?

Autor

Více