DEJTE CHAOSU V LEDNICI SBOHEM – SKLADUJTE POTRAVINY SPRÁVNĚ A PŘEHLEDNĚ

DEJTE CHAOSU V LEDNICI SBOHEM – SKLADUJTE POTRAVINY SPRÁVNĚ A PŘEHLEDNĚ

 

Znáte to také. Přijdete domů z nákupu a potraviny jen tak bez rozmyšlení vyskládáte do ledničky. Dáte je prostě tam, kde je zrovna volné místo. Víte však, že každá potravina má na uskladnění jiné nároky a i teplota v ledničce se proto liší? Poradíme Vám, jak správně v ledničce potraviny ukládat a které potraviny do ledničky dávat nemusíte či tam vůbec nepatří.

Autor

Více
LUŠTĚNINY – PROČ SE ŘADÍ MEZI SUPERPOTRAVINY? VÍTE, JAK ELIMINOVAT NADÝMÁNÍ?

LUŠTĚNINY – PROČ SE ŘADÍ MEZI SUPERPOTRAVINY? VÍTE, JAK ELIMINOVAT NADÝMÁNÍ?

 

Luštěniny se řadí mezi superpotraviny. Jsou zdrojem rostlinné bílkoviny a díky tomu vhodné pro všechny, kteří vyloučili ze svého jídelníčku maso. Významnou složkou je vláknina, jež pomáhá čistit náš organizmus, snižuje cholesterol a působí preventivně proti zhoubným nádorům. Dále obsahují zdravé tuky, vitamíny (zejména skupiny B a vitamín A) i minerální látky (například železo, měď, draslík, hořčík a vápník).  Jejich výhodou je nízký glykemický index, a proto jsou vhodné pro diabetiky.

Autor

Více
JARNÍ DETOXIKACE – OČISTĚTE TĚLO A NASTARTUJTE HUBNUTÍ

JARNÍ DETOXIKACE – OČISTĚTE TĚLO A NASTARTUJTE HUBNUTÍ

 

Je tu konec zimy a jaro už pomalu klepe na dveře. Zimní období dalo tělu pořádně zabrat, a tak je čas ho pročistit a vrátit do kondice. Je tedy ideální čas na jarní detox organismu. Detoxikační diety zbaví tělo, za zimu nashromážděných, jedovatých toxinů, parazitů, solí, očistí játra, krev a střeva a pomůžou také nastartovat rychlejší hubnutí.  Zkuste tedy alespoň na pár dní změnit svůj jídelníček a vaše tělo vám bude vděčné.  Právě strava je totiž u detoxu klíčová. Přidání pohybu je ale jedině výhodou.

Autor

Více
VODA S CITRONEM – MÝTUS NEBO SKVĚLÁ VĚC?

VODA S CITRONEM – MÝTUS NEBO SKVĚLÁ VĚC?

 

Tajemství úspěšného dne spočívá v tom, jak ho začneme. A proč ho nezačít právě skleničkou vody s citronem. Tento nápoj nám pomůže nastartovat náš den a navíc má řadu léčivých účinků.

Citron patří mezi subtropické ovoce pocházející z jihovýchodní Asie. Má výrazně kyselou chuť, za kterou ho spousta z nás kritizuje, nedáme na něj ovšem dopustit v období chřipkových onemocnění. Je totiž výborným zdrojem vitamínu C, vápníku, draslíku, železa a vitaminu A.

NETRADIČNÍ DRUHY SOLI – ZNÁTE JE?

NETRADIČNÍ DRUHY SOLI – ZNÁTE JE?

Obyčejná kuchyňská sůl už je zřejmě v dnešní době pasé.  Co takhle bylinková sůl, himalájská, zauzená nebo s lanýžem? To je pak aspoň dobrota hodna ocenění hvězdičkou!

Rozdíl je velký a odpovídají tomu i mnohonásobně dražší druhy, které můžete najít ve specializovaných prodejnách nebo e-shopech. Tyto rozdíly a odlišnosti však ovlivňují hlavně chuť a nemají vliv na naše zdraví. Proč tedy kilo soli v supermarketu stojí 10 korun a ve specializované prodejně stojí malý sáček skoro 400 korun? Kilo uzené indiánské soli stojí kolem 1000 korun! Proč tomu tak je?

Autor

Více
OVESNÉ VLOČKY – ZÁZRAČNÁ OBILOVINA

OVESNÉ VLOČKY – ZÁZRAČNÁ OBILOVINA

Ještě jste nepodlehli kouzlu ovesných vloček? Víte, o co svoje tělo ošizujete a co všechno dokáží s vaším zdravím? Umí toho totiž opravdu hodně.

Oves patří mezi nejzdravější obiloviny a je ze všech nejmladší. Až v raném středověku jeho výhody objevili Slované. Nyní se pěstuje kolem 50 druhů ovsa a to hlavně ve střední Evropě.

Autor

Více
VALENTÝN – SKVĚLÉ MENU, SE KTERÝM ZABODUJETE

VALENTÝN – SKVĚLÉ MENU, SE KTERÝM ZABODUJETE

 

Valentýn se blíží. Pro někoho je to den jako každý jiný, pro jiného je to svátek lásky a příležitost k vyznání své náklonnosti. Jedni Valentýna milují, jiní jej nenávidí a tvrdí, že láska by se neměla vyznávat jenom v tento den. A proč právě 14. únor? Proč se to v polovině února srdíčky kolem nás jenom hemží?

Autor

Více
UZENÉ MASO – NA CO SI DÁT POZOR A JAK POZNÁTE TO NEJKVALITNĚJŠÍ?

UZENÉ MASO – NA CO SI DÁT POZOR A JAK POZNÁTE TO NEJKVALITNĚJŠÍ?

Uzené maso – také se vám sbíhají sliny, vyslovíte-li tato dvě slova? Kouřová chuť a vůně dokáže dostat do pozoru chuťové pohárky nejednoho z nás.

Typická kouřová chuť a vůně skvěle pasuje k české tradiční čočce na kyselo, do plněných bramborových knedlíků či do různých polévek. Oblíbené jsou i zapečené brambory s uzeným či slovenské halušky.  Stačí vždy kousek a jídlo rázem dostane výraznější chuť.  Nebo stačí jenom maso nakrájet a pochutnat si na něm s čerstvým chlebem, hořčicí či křenem.

Autor

Více