KOPR SI VÁS ZÍSKÁ SVOU NEZAMĚNITELNOU VŮNÍ

KOPR SI VÁS ZÍSKÁ SVOU NEZAMĚNITELNOU VŮNÍ

Patříte při vyslovení slova kopr k těm, kteří si vybaví postrach školních jídelen – koprovou omáčku a kopr jste od té doby úplně zavrhli? Zkuste okusit sílu kopru třeba v dipech ke grilovanému masu či v zálivkách na salát. Třeba ještě přijdete kopru na chuť. Zvyšující se trend bylinek je zkrátka in.

Autor

Více
OSTRÝ NŮŽ VÁM USNADNÍ VAŘENÍ

OSTRÝ NŮŽ VÁM USNADNÍ VAŘENÍ

Nejen správný muž má mít nůž. Ani kuchařky a kuchaři se při vaření bez pořádného nože zkrátka neobjedou. Nakrájet, nasekat, oloupat, přeříznout, ukrojit. To všechno a ještě mnohem víc musí nože zvládnout. Víte, na co se který nůž hodí? Jak se vybrat ten správný a jak se o nože pak starat? Každá potravina si totiž žádá svůj nůž. A jeden v kuchyni rozhodně nestačí.

Autor

Více
ŘEDKVIČKY VÁM VYDESINFIKUJÍ TRÁVICÍ TRAKT

ŘEDKVIČKY VÁM VYDESINFIKUJÍ TRÁVICÍ TRAKT

Někdo je miluje, někomu vadí jejich štiplavá chuť. Řeč je o ředkvičkách. Zelenině, která se dá pěstovat celoročně a je velmi zdravá.

Ředkvičky patří mezi zeleninu čeledi brukvovitých. Pocházejí z Blízkého Východu. Díky velmi snadnému pěstování se však zabydleli i v našich podmínkách.

Autor

Více
BROKOLICE – ZELENINA NADUPANÁ VITAMÍNY

BROKOLICE – ZELENINA NADUPANÁ VITAMÍNY

 

Také jste si oblíbili brokolici? Patří tato super zdravá zelenina do vašeho jídelníčku?Brokolice nejen že výborně chutná, je ale také považována za naprostou vitamínovou bombu a do naší kuchyně bychom ji tak měli rozhodně zařadit. Ve 100 gramech brokolice najdeme více než 100 mg vitamínu C, dále obsahuje vitamín E, B, karoten, vlákninu, kyselinu listovou, draslík, vápník, selen a hořčík. 

Autor

Více
ČESKÁ KUCHYNĚ ANEB JSME NÁROD KNEDLÍKÁŘŮ?

ČESKÁ KUCHYNĚ ANEB JSME NÁROD KNEDLÍKÁŘŮ?

 

I když jsou knedlíky specifickým jídlem pro naši tradiční kuchyni, není to jediná věc, kterou můžeme nabídnout. Které recepty jsou tradiční a opravdu české a které jsme naopak převzali od našich sousedů? Věděli jste, že ani ten knedlík není zcela původní? Do české kuchyně se dostal pravděpodobně odněkud z Tyrolska zhruba v 18.-19. století.

Autor

Více