JAK NEJLÉPE PŘIPRAVIT LILEK? VĚDĚLI JSTE, ŽE JE TO OVOCE?

JAK NEJLÉPE PŘIPRAVIT LILEK? VĚDĚLI JSTE, ŽE JE TO OVOCE?

Lilek se v české kuchyni moc často nepřipravuje, vzhledově totiž vypadá doslova nejedle. Proto se k němu mnozí z nás staví zády a v obchodech se mu vyhýbají obloukem. Je to ale škoda, protože opravdu stojí za vyzkoušení. V řadě evropských i světových kuchyní si lilek doslova zamilovali. A ví proč. Má jemnou neutrální chuť, strukturu podobnou houbám, masitou dužinu, která dobře přijímá chutě, které jí dáte. Oblíbený je také ve vegetariánské kuchyni.

ZNÁTE VŠECHNY ČÁSTI VEPŘOVÉHO MASA? VÍTE JAK JE POUŽÍT?

ZNÁTE VŠECHNY ČÁSTI VEPŘOVÉHO MASA? VÍTE JAK JE POUŽÍT?

Česká kuchyně se bez vepřového masa neobjede. Kus prasečího masa patří mezi ty nejpoužívanější druhy u nás. Plecko, panenka, krkovička, bůček…. Znáte všechny části prasete a víte jak je použít? Přinášíme vám malý tahák a už nikdy nebudete váhat, po které části masa sáhnout, chcete-li grilovat nebo třeba připravit tlačenku.

Autor

Více
TLAKOVÝ HRNEC – MÁME SE OBÁVAT VÝBUCHU?

TLAKOVÝ HRNEC – MÁME SE OBÁVAT VÝBUCHU?

Používáte v kuchyni papiňák nebo se obáváte katastrofy v podobě výbuchu a prskajícího guláše až na strop. Obavy nejsou na místě. Moderní tlakové hrnce jsou oproti původním hliníkovým opravdu vymakané. Vyrobené jsou z ušlechtilé oceli a mají hned několik bezpečnostních pojistek. Žádné katastrofy v kuchyni s nimi nehrozí. Navíc jsou opravdu skvělým pomocníkem.

MERUŇKY VÁS VYLÉČÍ A POMOHOU S HUBNUTÍM + SKVĚLÉ TIPY DO KUCHYNĚ

MERUŇKY VÁS VYLÉČÍ A POMOHOU S HUBNUTÍM + SKVĚLÉ TIPY DO KUCHYNĚ

V sezóně meruněk jsou stromy obsypány plody a vy přemýšlíte co s nimi. Poradíme vám, jak meruňky zpracovat a dozvíte se, co konzumace meruněk udělá s naším zdravím.

Na meruňkách si pochutnávali už kolem roku 2000 př.n.l. v Číně, postupně se pak dostaly díky válečným výpravám Alexandra Velikého i do Evropy. U nás jim svědčí stejně jako vínu především mikroklima jižní Moravy.

RAJČATA VYUŽIJETE NA TISÍC ZPŮSOBŮ

RAJČATA VYUŽIJETE NA TISÍC ZPŮSOBŮ

Rajčata jsou součástí kuchyně po celý rok, jejich spotřeba se ale rapidně zvýší v letních měsících, kdy na keřících na zahradách, polích ale i balkonech dozrávají oranžové plody. Chuť celoročně kupovaných a námi vypěstovaných rajčat se nedá srovnat. O kvalitě ani nemluvě. Co všechno umí rajčata s našim zdravím, jaké pochoutky z nich připravit a jak je skladovat se dočtete v následujícím článku.

Autor

Více