Vánočka je důležitou součástí Štědrého dne – jak se správně peče a jak to s ní bylo dříve?

19. listopadu 2018

Stromeček, dárky, kapr, bramborový salát, cukroví. Co ještě nesmí na Štědrý den chybět? No přeci vánočka. Podívejme se na historii této pochoutky.

Celý článek

Tradiční jídla národů – co se jí u našich sousedů?

17. listopadu 2018

Snad každá země má svoje typické jídlo. Jídlo, které je s danou zemí pevně spjato, a které rozhodně musíte ochutnat, pokud ji navštívíte. Máte přehled o tradičních národních jídlech blízkých sousedů?

Celý článek

Jak na to anebo i mistr kuchař se někdy utne

15. listopadu 2018

 

Přinášíme vám několik rad, které se v kuchyni hodí. Každému se totiž občas něco nepovede a i mistr kuchař se někdy utne.

Celý článek

Octomilky nás mohou doma pěkně potrápit. Jak se jich efektivně zbavit?

13. listopadu 2018

 

Po komárech a mouchách je to nejotravnější hmyz, se kterým se můžete doma setkat. Že nevíte o kom je řeč? Dáme vám nápovědu. Malé mušky, shnilé ovoce. Už víte? Ano, jsou to octomilky. Kde se tyto malé mušky berou a jak se jich zbavit?

Celý článek

Rostlinné oleje – bez nich to v kuchyni prostě nejde.

11. listopadu 2018

 

Rostlinné oleje do kuchyně zkrátka patří a nedokážeme si bez nich vaření ani představit. Proto je dobré vědět, kdy se ten či onen olej používá a neupínat se pouze na nejlevnější druhy olejů. Na trhu je totiž nepřeberná škála možností. Zpravidla ale při nákupu sáhneme po tom, který dobře známe. Co ale vyzkoušet i jiný druh? Víte, na co se který olej používá? A proč jsou oleje při vaření a v jídelníčku tak důležité?

Celý článek

Kokos – podívejme se mu pod skořápku

9. listopadu 2018

Víte, že kokosový ořech je největším semenem na světě? Nahlédněte s námi kokosu pod skořápku a dozvíte se i, které dobroty z kokosu si můžete snadno doma připravit.

Celý článek

Indukce neboli indukční deska je číslo jedna na trhu i v domácnosti

7. listopadu 2018

Dosluhuje Váš starý sporák a nadešel čas pořídit si nový? Pak vsaďte na indukci. O jejích super výhodách, které vám pomohou v rozhodování, se dozvíte v následujícím článku.

Celý článek

Nadupaná superpotravina goji neboli kustovnice čínská

3. listopadu 2018

Zázračné bobule přezdívané goji využívá již po staletí tradiční čínská medicína. V posledních letech se goji stává stále více vyhledávanou superpotravinou i u nás. Víte, co je to kustovnice čínská a jak její zázračné schopnosti využít?

Celý článek

Bez pepře by to v kuchyni ani nešlo. Jaký pepř to nejvíce rozpálí?

1. listopadu 2018

Pepř se používá ve spoustě kuchyňských receptů. Někdy by to bez něj zkrátka nešlo. Kolik je vlastně druhů pepře, jaké jsou ty nejznámější a jak který pepř využít?

Celý článek

Pomalý hrnec – lenošný pomocník, který umí zázračné věci

30. října 2018

Spěchat se většinou nevyplácí. To platí i při vaření. Lidé se nyní častěji zajímají o to co jí a snaží se ze surovin dostat co nejvíce.  Nechtějí totiž přijít o výživové hodnoty, které jím daná potravina nabízí. Navíc spousta z nás v této uspěchané době nemá na vaření příliš mnoho času. A proto se stále oblíbenější stává takzvaný pomalý hrnec.

Celý článek

Hledat

Kategorie