Chia semínka – malé zázraky

30. září 2018

 

Chia semínka patří mezi naše superpotraviny a jsou žhavým tématem všech výživových poradců. Obsahují nejen velké množství vitamínů, vápníku, minerálů a antioxidantů, ale hlavně omega-3 nenasycených mastných kyselin. Jelikož se chia semínka v poslední době staly módním trendem, jejich zdravotní účinky by mohly působit tak, že chia semínka vyléčí spoustu nemocí a zaženou mnoho strastí a slastí. Rozumně tedy berme semínka jako příjemné zpestření našeho jídelníčku, jelikož se z nich dá připravit spousta fajn receptů a jejich cena není již tak vysoká.

Celý článek

Milujete Italskou kuchyni? Vyražte do restaurace L´osteria na Národní Třídě!

28. září 2018

Asi každý v Praze hledá místo, kam může Tramp vzít svojí Lady na večeři a koulet jí masovou kuličku (která není z hovězí svíčkové – US Prime Beef, pár karátu zlata a zastříknutá Ludvíkem XIII) přes talíř. Špagety ale nejsou moc sexy jídlo (znáte se), takže pro Vás máme nový doporučený pokrm! Vezměte ji na pizzu!

Celý článek

Špagetám sluší elegance aneb zapomeňte na špagety s kečupem!

26. září 2018

Dnes si dáme lekci italské kultury. Jak všichni víme, Itálie je známá těstovinami a omáčkami. Neznalost druhů a kvality těstovin by se zde trestala hladovkou (úplně stejně by měl být trest pro lidi, kteří konzumují špagety s obyčejným kečupem).

Celý článek

Co se v mládí nenaučíš/nebo spíš to, co ti rodiče v útlém věku nedají sníst

22. září 2018

 

Dětské přesnídávky jsou žhavým tématem na všech portálech nastávajících matek. Je to hlavní diskuzní téma na fórech a ve skupinách, proto jsme se rozhodli, dát všechny informace dokupy a vytvořit takový malý přehled.

Celý článek

Nejen sůl je nad zlato aneb pepř nesmí chybět v žádném jídlu

18. září 2018

 

Pepř, ten v žádné kuchyni určitě nechybí. Sůl a pepř tvoří dvojici stejně známou jako Pat a Mat nebo Tom a Jerry. My se proto zaměříme na tyto barevné nebo černé kuličky, které dodávají chuť našim jídlům každý den. Černé, zelené a bílé bobule jsou jen různé fáze zralosti jedné rostliny – pepřovníku černého. Je to stálezelená rostlina, která velmi připomíná chmel. Měří až patnáct metrů a dožívá se až šedesáti let. Původně pochází z Indie, ale dnes je rozšířená po celém světě.

Celý článek

Levandulová farma na Jižní Moravě aneb fialová bylina, kam se podíváš…

10. září 2018

 

Na Moravě máme novou atrakci. Tentokrát to není Panda cirkus ani nic, co neexistuje, ale levandulová farma v obci Starovičky kousek od Hustopečí. I když by zde každý hledal spíše vinný sklípek, na své si tu přijdou všichni povaleči a milovníci leváleníčka.

Celý článek

Ovesné vločky mají blahodárný vliv na zdraví i na hubnutí

2. září 2018

 

Ovesné vločky jsou důležitou součástí našich jídelníčků. Zejména sportovci v nich hledají svou snídani a zdroj energie, zatímco jiní spíše sladký začátek dne s medem, mlékem a ovocem. Jejich příprava je snadná a našemu tělu dodávají spoustu živin. Jaké jsou mezi nimi rozdíly a které jsou pro nás ty nejlepší v poměru cena – výkon?

Celý článek

Kolik sní Češi ročně nanuků? Dejte si pozor na točenou zmrzlinu!

27. srpna 2018

Čas letních zmrzlých dobrot je tady a my už vesele kupujeme točené zmrzliny nebo nanuky. V průměru každý Čech sní 3 litry zmrzliny či sorbetu ročně, je to cca dvacet nanuků na osobu. Jakou máte nejraději Vy?

Celý článek

Jak uspěla v testech lískooříšková nutella?

27. srpna 2018

Kdo nezbožňuje rohlík či krajíc chleba s Nutellou nebo jinou kakaovo-lískooříškovou pomazánkou? Tuto kombinaci musíte nenávidět či milovat. Jednoduchá snídaně či chutná svačina za sebou skrývá spoustu tuku, cukru a oříškové aroma. Tyto pomazánky také vyplňují místo na hotelových snídaních a ve školních svačinách. Jak se dá vybrat ta lepší a existuje vůbec taková? Zabořte lžíci do vaničky s Nugetou a jdeme na to.

Celý článek

Které müsli tyčinky jsou vhodné ke konzumaci a kterým se raději vyhnout?

21. srpna 2018

 

Pro někoho pamlsek, pro jiného fitness svačinka. Müsli tyčinky zabírají důležitou část našeho trhu a jsou považovány jako druh cukrovinky. Jejich hlavní výhodou je, že druhy bez polevy vydrží vysoké teploty a v nejhorším případě se nám tyčinka v batohu zlomí vpůli. Jsou záchranou proti hladu, odměnou za sportovní výkon či sladkostí po obědě. Které jsou opravdu vhodné ke konzumaci a kterým bychom se měli naopak vyhnout?

Celý článek

Hledat

Kategorie