KVALITNÍ HOŘČICE MUSÍ PÁLIT. KDE NAJDETE TU NEJLEPŠÍ?

KVALITNÍ HOŘČICE MUSÍ PÁLIT. KDE NAJDETE TU NEJLEPŠÍ?

 

Přejete si k párkům kečup nebo hořčici? V naší spíži nebo lednici tento palčivý produkt určitě nechybí. Správný říz dodává hořčice tučným jídlům nebo doplňuje chuťově fádní pokrmy na našich talířích či jídelních lístcích. Hořčice, anglicky mustard, je z latinského mustum ardens, což doslova znamená „musí pálit“. Inu, tohle je základní charakteristika, která by nás měla čekat uvnitř produktů, které jsou k dostání na pultech v obchodě či supermarketu.

JAK KVALITNÍ JE KUŘECÍ MASO? PŘEKVAPÍ VÁS SEZNAM ÉČEK, KTERÉ U MASA OBJEVÍTE

JAK KVALITNÍ JE KUŘECÍ MASO? PŘEKVAPÍ VÁS SEZNAM ÉČEK, KTERÉ U MASA OBJEVÍTE

 

Kuřecí maso, primárně prsní svalovina, je častá součást našich jídelníčků. Aktivní sportovci, zastánci zdravé výživy, ale i běžní konzumenti masa a masných výrobků kupují kuřecí maso velmi často. Je cenově dostupné, vždy skladem a jeho úprava není nikterak složitá. Kuřecí maso je výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů, neobsahuje velké množství tuku, připravujeme ho na mnoho způsobů a nevyskytuje se v něm velké množství tuku. Vypadá to tak chutně že? Výhody kuřecího masa známe. Pojďme si říct nevýhody takového kuřecího plátku s broskví a sýrem.

JAK POZNAT KVALITNÍ MED? POZOR NA ZEMI PŮVODU!

JAK POZNAT KVALITNÍ MED? POZOR NA ZEMI PŮVODU!

 

Při nachlazení, na kašel nebo na medové sušenky?  Ano, nikomu z nás med doma nechybí. Med dokonce desinfikuje, takže jej můžeme používat na rány a popáleniny, které se nám mohou v kuchyni snadno přihodit. Používáme jej jako lék i jako sladkost. Jaké jsou ale rozdíly mezi medy a na co si dávat pozor?

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ – TEKUTÉ ZLATO ZE STŘEDOMOŘÍ

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ – TEKUTÉ ZLATO ZE STŘEDOMOŘÍ

 

Je celá řada věcí, bez kterých to v gurmánské kuchyni zkrátka nejde. Jednou z nich je olivový olej. Tekuté zlato, které se získává ze zralých plodů olivovníku z oblasti Středozemního moře.  Používání olivového oleje má blahodárné účinky na lidský organismus, je totiž zdrojem nenasycených mastných kyselin a antioxidantů.  Pravidelná konzumace pomáhá snižovat riziko srdečních chorob, snižuje hladinu cholesterolu, podporuje trávení, posiluje játra, prospívá pleti i vlasům.

Autor

Více
NENÍ VEJCE JAKO VEJCE

NENÍ VEJCE JAKO VEJCE

 

Vejce jsou na našem jídelníčku denně. Snídáme je, konzumujeme z nich omelety, přidáváme je do pečení a připravujeme z nich občerstvení pro naše hosty. Jejich kvalita je ale velmi důležitá, proto Vám přinášíme praktické rady a tipy, jak vybrat ta nejlepším na dnešním trhu.

Autor

Více
BRAMBOROVÉ LUPÍNKY ANEB KOUSEK ĎÁBLA V KAŽDÉM SOUSTU

BRAMBOROVÉ LUPÍNKY ANEB KOUSEK ĎÁBLA V KAŽDÉM SOUSTU

 

Sledování filmu nebo hokejového zápasu bez chipsů si málokdo dovede představit. Brambůrky a slané tyčinky jsou již roky považovány jako lehké občerstvení na rodinných oslavách a novoročních setkáních, a proto rezervní sáček najdete ve většině českých domácností. Televizní reklamy a velké rodinné balení nás přímo vybízejí k jejich konzumaci. Proč ale pár chipsů nestačí a vždy musíme sníst celý pytel?

Autor

Více
VE KTERÉM SIRUPU SE SKRÝVÁ OPRAVDOVÉ OVOCE?

VE KTERÉM SIRUPU SE SKRÝVÁ OPRAVDOVÉ OVOCE?

Horká odpoledne bez stínu jsou tady. V kancelářích už je k nevydržení a náš pitný režim se hlásí o slovo. Spoustě z nás nestačí k pití jen voda a kromě džusů, slazených nebo sycených nápojů a limonád vyhledáváme i různé druhy sirupů.  Že jde v některých případech jen o velké množství cukru, sladidel a barviv nemusíme zdůrazňovat.